Lichtenvoorde, Gelderland
0544 487 163

Kunstgras aanleg door Vario

Wij leggen al jaren kunstgras als erkend leverancier en servicepunt van Royal Grass®.

royal grass

Kunstgras leggen

Wij zijn professionals en leggen al vele jaren kunstgras aan. Tevreden klanten, dat is waar wij naar streven. Of het nu een speeltuin voor kinderen is of een prachtige voortuin, wij willen dat jij helemaal content bent met het eindresultaat! Ons Premium kunstgras is een eenmalige investering en als wij het aanleggen garanderen wij dat u er vele jaren plezier van heeft. Zelf leggen van kunstgras is niet zo eenvoudig als veel leveranciers zullen doen geloven, fouten kunnen kostbaar zijn. Vooral wanneer het gaat om een wat grotere tuin waarbij naadverbindingen nodig zijn, of als er een vorm moet worden gemaakt in het gazon.

Onze aanleg service

Levering kunstgras

Wij leveren uitsluitend Royal Grass®, het meest realistische en luxueuze kunstgras dat je kunt kopen. Het Royal Grass® assortiment bevat verschillende types gras. Ons team zal je met plezier een deskundig advies geven over welk product het beste bij jou past!

Grondwerkzaamheden

Kunstgras vereist een andere ondergrond en voorbereiding dan natuurlijk gras. Het grastapijt moet worden gelegd op een vlakke en stabiele ondergrond met een goede waterafvoer. Een sterke basis is belangrijk om jarenlang van je tuin te kunnen genieten.

Uitrollen en op maat snijden

Voor het mooiste visuele resultaat moet het kunstgras in de juiste richting worden gelegd. Bij het op maat snijden van het grastapijt moet strak tegen de randafwerking gewerkt worden, omdat een ruimte tussen het gras en de kantopsluiting er niet mooi uitziet. Met grondpennen kan het gras worden vastgezet.

Naadverbinding maken

Rollen kunstgras zijn vier meter breed. Als je tuin breder is dan vier meter, worden twee stukken gras met elkaar verbonden. Deze naadverbinding wordt gemaakt doormiddel van een speciale nadenband en bijbehorende lijm. Het verwerken van een naadverbinding vereist specialistische vaardigheden en ervaring, om ervoor te zorgen dat de naad na aanleg niet zichtbaar is.

Speciale tools

Specialistische apparatuur is vereist voor graafwerkzaamheden en grondverdichting, voordat de aanlegwerkzaamheden beginnen. Een grote, krachtige borstel is nodig om het kunstgras gazon te bezanden. Deze bezanding zorgt voor stabiliteit van de mat.

Vario is de officiële dealer van Royal Grass®. Zo ben je zeker van de mooiste resultaten! Klik hieronder of bel ons op 0544 487 163 om jouw wensen voor een kunst gazon te bespreken. We kijken er naar uit om jouw project samen te gaan uitvoeren!

Grondwerkzaamheden tuin

Professionele aanleg service

We kunnen grastapijt op vrijwel elk oppervlak aanleggen en zullen jouw gazon strak insnijden. Het zal uiteraard niet groeien en het zal er de gehele levensduur van het gazon goed uitzien.

Een goede voorbereiding is ook bij de aanleg van kunstgras, de sleutel tot een hoogwaardige aanleg. Voor het leggen moet rekening worden gehouden met de bestaande bodemgesteldheid. Elke situatie is anders en de omstandigheden bepalen op welke sub-basis het gras zal worden gelegd. Onze specialisten adviseren je graag! De ondergrond moet stabiel en drainerend zijn. Over het algemeen is een zandbed van 10 tot 15 centimeter breker- of ophoogzand voldoende. Deze laag moet perfect worden uitgevlakt en aangetrild. Bij intensief gebruik van de tuin kan er ook worden gekozen voor het gebruik van zandcement. Hierbij is de verhouding tussen zand en cement erg belangrijk. Bij een teveel aan cement is de ondergrond niet drainerend meer.

Voor een strakke afwerking is het aan te raden om rondom het kunstgras, bijvoorbeeld opsluitbandjes te plaatsen. Deze moeten dan worden geplaatst vóór het imitatiegras gelegd wordt. Wij kunnen je adviseren over de verschillende soorten randafwerking, waardoor jouw gazon er gegarandeerd strak bij ligt!

Reactie Karin:

“Vario was zo professioneel. Ik was echt onder de indruk van de manier waarop ze te werk gingen, tot in de kleinste details. Jarenlang hebben we een vochtig en modderig gazon gehad, dat vaak onbruikbaar was. Nu ben ik er trots op dat er mensen in mijn tuin zijn – en bovendien kunnen ze niet geloven dat het geen echt gazon is!”

kunstgras

Neem contact op

Bel ons op 0544 487 163 om de mogelijkheden voor het aanleggen van kunstgras te bespreken. Vergeet niet gratis stalen aan te vragen!

Klik hierboven om jouw gratis kunstgras stalen aan te vragen. Zie en voel de kwaliteit van Royal Grass®! Je zult niet geloven dat het nepgras is.

Klik hierboven om een gratis offerte aan te vragen voor kunstgrasinstallatie. Vario is dé erkende dealer van Royal Grass® in de regio Lichtenvoorde.

royal grass dealer