Lichtenvoorde, Gelderland
0544 487 163

Veelgestelde vragen

Klik hieronder om antwoorden op veelgestelde vragen over kunstgras en onze aanleg service te vinden:

Kosten kunstgras

De prijs van Royal Grass® kunstgras begint bij €30,95 per vierkante meter. Dan koop je een product van topkwaliteit dat 100% aantoonbaar veilig is. En met het Take Back programma van Royal Grass® zal het gras bij vervanging ook gerecycled worden. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk afhankelijk van jouw productkeuze. Als je bijvoorbeeld het meest realistische en meest duurzame gazon wilt, kun je meer geld uitgeven. Bekijk onze productpagina voor alle informatie, of neem contact op met ons Vario-team voor persoonlijk advies!

De kosten zijn afhankelijk van de grootte van je tuin, de complexiteit van het project, de situatie van de bestaande ondergrond en de toegankelijkheid van de tuin. We zijn zeer concurrerend qua prijs. We hebben producten voor iedere situatie en voor ieder budget. Klik hieronder voor een vrijblijvende offerte.

Ja, op de lange termijn wel. Als je rekening houdt met de prijs van het water, kunstmest, onkruidverdelger, verticuteren, een grasmaaier, elektriciteit, nieuwe graszoden etc, dan zullen de kosten over een periode van 15 jaar (onze garantieperiode) hoger kunnen liggen. En dan hebben we het nog niet gehad over de tijd die je bespaart. Stel je eens voor dat je je gazon nooit meer hoeft te maaien!

Goedkoop is duurkoop. Goedkoop kunstgras is van mindere kwaliteit. Het zal veel minder lang mooi blijven, de kleur zal vervagen en het bevat vaak chemicaliën zoals lood, die schadelijk zijn voor de gezondheid van jou en je kinderen. Helaas kun je dat niet zien aan de hand van een staal. Zorg daarom dat je je goed laat informeren. Vario levert en installeert alleen top kwaliteit kunstgras, die in Nederland wordt geproduceerd door Royal Grass®. Je kunt elders goedkopere producten vinden, maar wij zijn er van overtuigd dat je geen betere kwaliteit en een meer natuurlijk ogend product zult vinden dan Royal Grass®

Bekijk onze productenpagina voor meer details, met informatie over de kunstgras prijzen en gratis stalen.

Kunstgras producten

Kunstgras gazons zijn ideaal voor kinderen en huisdieren. Een groot percentage van onze klanten kiest juist om die reden voor kunstgras, omdat hun natuurgras gazons worden kaal gelopen door kinderen en / of huisdieren. Al onze gazons zijn zeer duurzaam en aantoonbaar veilig om elke dag van het jaar op te spelen. Zelfs als het regent of tijdens de wintermaanden. En het goede nieuws is dat je nooit meer modderige voetsporen of pootafdrukken hoeft op te ruimen! Het zachte, gedempte gevoel van kunstgras maakt dat het geweldig is om er op rond te rennen en rollen. Tevens is het ook zeer duurzaam en bestand tegen vlekken – dus geen kale of bruine plekken meer!

De tijd dat kunstgras er nep uitzag ligt gelukkig ver achter ons. We hebben in de loop van de jaren veel soorten gezien, en besloten om alleen maar te werken met het meest duurzame en natuurlijk ogende gras. Vario biedt de meest innovatieve producten op de markt. De unieke vorm en textuur van Royal Grass® is ontwikkeld om een ​​product te bieden dat niet te onderscheiden is van natuurlijk gras. De ruggengraat van de grasvezels zorgt ervoor dat het gras langer mooi blijft dan het gras van andere kunstgrasmerken. Je kunt ons op ons woord geloven, en de Royal Grass® producten zullen je overtuigen!

Royal Grass® is een kunstgras merk dat sinds 2003 op de markt is en wordt geproduceerd in Nederland. Bij Vario leveren we alleen Royal Grass® omdat we geloven dat dit het meest realistische en duurzame product is dat er bestaat. In tegenstelling tot sommige goedkope producten, is het ook 100% veilig voor jonge kinderen, dus zonder lood en zink. Royal Grass® heeft onderscheidingen ontvangen als erkenning voor zijn hoge kwaliteit en veiligheid. Een van die prijzen is Singapore Green Label. En Royal Grass® biedt als enige kunstgras producent een compleet recycle programma.

Als Vario zijn we al sinds 2006 gespecialiseerd in de aanleg van kunstgras. Sinds dat jaar zijn we Premium-dealer van Royal Grass®. Ons ervaren team weet alles van de beste producten en kent de fijne kneepjes van het installatie-vak. We denken graag met je mee over het beste kunstgras voor in jouw tuin! Ons Vario-team zit voor je klaar om je een advies op maat te geven.

Als je op zoek bent naar het beste kunstgras voor je tuin, zoek dan niet verder want wij zijn dé officiële dealer voor Royal Grass®.

Kunstgras aanleg service

Wat kun je verwachten van ons Vario-team?

 • De perfecte aanleg
 • Een naadloze afwerking
 • Een vlak gazon
 • Jarenlang onbezorgd plezier

Vaak zien wij dat een gazon slecht is geïnstalleerd. Niet mooi vlak, niet passend gesneden of waar de naden duidelijk zichtbaar zijn. Kunstgras wordt altijd geleverd op rollen van maximaal 4 meter breed. Als jouw gazon meer dan 4 meter breed is, moeten twee stukken gras aan elkaar worden gemaakt. Het vereist vaardigheid en ervaring om de naadverbinding te maken zodat deze onzichtbaar is. Ons Vario-team helpt jou hier graag bij! Wij installeren een vlakke tuin met onzichtbare naden en kwaliteitsranden.

We hebben alles in huis om jou de beste aanlegservice te bieden:

 • Deskundig team
 • Hoogwaardige materialen
 • Specialistische apparatuur

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte om jouw wens te bespreken.

Een typische aanleg van een kunstgras gazon omvat de volgende stappen:

 • Met behulp van een speciale zode-snijmachine verwijderen we alle bestaande graszoden of grond tot een vereiste diepte tot 10 cm, afhankelijk van de drainage.
 • Een laag brekerzand of ophoogzand, dit wordt ook gebruikt om bestrating in te vegen, wordt aangebracht en daarna geëgaliseerd en aangetrild met behulp van een trilplaat.
 • Een geotextiel wordt geplaatst, dit heeft een druk-verdelende werking en zorgt er tevens voor dat bij het aanleggen van het gazon de ondergrond niet verstoord wordt.
 • Het gras wordt dan gelegd zoals ook tapijt zou worden aangebracht. En kan indien nodig worden vastgezet met gegalvaniseerde grondpennen.
 • De naden worden onzichtbaar gemaakt met behulp van speciale nadenband en 1 componenten lijm.
 • Met een speciale instrooikar wordt het kunstgras met zand ingevuld, dit geeft stabiliteit aan de mat, en ondersteund de vezels.
 • Als laatste wordt het zand goed verdeeld in het gazon met een speciale borstel machine, en jouw tuin is klaar om het hele jaar door te worden gebruikt.

Wij werken met materialen en apparatuur van de hoogste kwaliteit om de optimale levensduur van jouw kunstgras gazon te garanderen.

Wil je weten welk type kunstgras geschikt is voor jouw tuin? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte!

Wij zijn gevestigd in Lichtenvoorde, maar onze aanleg service is beschikbaar in een straal van +/- 50 kilometer. En omdat we deel uitmaken van het Royal Grass®-netwerk van dealers, kunnen we ervoor zorgen dat jouw aanleg wordt uitgevoerd door een lokaal team in jouw regio.

De aanleg van Royal Grass® kunstgras is landelijk beschikbaar. Dit is mogelijk omdat we deel uitmaken van het Royal Grass®-netwerk van dealers. Ons Vario-kantoor in Lichtenvoorde biedt specifiek een aanlegservice voor regio rondom Lichtenvoorde zoals: Enschede, Hengelo, Haaksbergen, Lochem, Ruurlo, Varsseveld, Doetinchem, Winterswijk, Zutphen, Markelo, Bathmen, Eibergen, Groenlo, Zwolle, Arnhem.

Woon je niet in deze regio? Neem dan even contact met ons op en we helpen je graag verder!

Kunstgras onderhoud en garantie

Ja … maar heel weinig!

We raden het volgende onderhoud aan, om jouw buren jaloers te maken:

 • Verwijder bladeren en snoeiafval. Het zal het gras niet beschadigen als het erop ligt, maar het kan schimmel- en mosgroei bevorderen. Je kunt een borstel, hark of bladblazer gebruiken.
 • Verwijder onkruid. Het onkruid komt vooral voor aan de randen van het gras.
 • Hou het schoon zoals je dat ook op echt gras zou doen en als je zeker wilt zijn dat het schoon is, raden wij aan het gras na te spoelen met water.
 • Vermijd contact met zuren, verf, lijm en vuur. Dit kan je gras beschadigen, verkleuren, verschrompelen of verschroeien. Gebruik barbecues op het terras en uit de buurt van je kunst gazon.
 • Borstel het gazon zo nu en dan. Ons kunstgras zal zo langer rechtop blijven staan, maar het gras zal op den duur plat gaan liggen op plaatsen waar veel gelopen wordt.

Vraag eventueel de handleiding voor onderhoud aan.

We bieden een garantie van 15 jaar. Dit komt omdat we alleen maar kunstgras installeren van de allerhoogste kwaliteit. We bieden ook een garantie op de aanleg, maar tot op heden hebben onze klanten dit niet nodig gehad.

Lees voor meer informatie onze pagina over kunstgrastechnologie:

Al onze producten draineren zeer goed en zijn bestand tegen het meest barre winterweer. Strenge vorst en hevige regenval is geen enkel probleem. Je kunt dus vele jaren elke dag genieten van een prachtig gazon.

Lees voor meer informatie onze pagina over kunstgrastechnologie:

Nee. Al ons grastapijt wordt geleverd met een UV-stabiliteitsgarantie van 11 jaar, wat betekent dat de kleur niet vervaagt of wordt beïnvloed door zonlicht. En als je bedenkt hoeveel zonnige dagen we krijgen met het geweldige Nederlandse weer zal je gazon nog vele jaren langer meegaan!

Goedkoop kunstgras van andere leveranciers zal vaak vervagen in direct zonlicht. Royal Grass® is van de hoogste kwaliteit en is UV stabiel.

Lees voor meer informatie onze pagina over kunstgrastechnologie:

royal grass

Dhr. Pieters:

Het hele project is geweldig verlopen, schitterend kunstgras in onze tuin. Heel erg bedankt.”

Neem contact op

Bel ons op 0544 487 163 om de mogelijkheden voor het aanleggen van kunstgras te bespreken. Vergeet niet gratis samples aan te vragen!

Klik hierboven om jouw gratis kunstgras stalen aan te vragen. Zie en voel de kwaliteit van Royal Grass®! Je zult niet geloven dat het nepgras is.

Klik hierboven om een gratis offerte aan te vragen voor kunstgrasinstallatie. Vario is dé erkende dealer van Royal Grass® in de regio Lichtenvoorde.

royal grass dealer